Ahvenamaa viiuldajad esinesid Pärnumaal

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kvinnfolk mängib koos puhtast mängulustist ja armastusest rahvamuusika vastu.
Kvinnfolk mängib koos puhtast mängulustist ja armastusest rahvamuusika vastu. Foto: Karin Klaus

Skandinaavia naisansambel Kvinnfolk tutvustas Eestis Rootsi rahvamuusikat ja meretaguseid jaanipäevakombeid Kihnus, Manijal, Pärnus ja Viljandis. Kvinnfolki kodu on Önningeby kunstimuuseumis.

Ansamblis mängivad kümme külaviiuldajat, lõõtspillimängija ja koduorganist. "Mängime nii vana kui uuemat muusikat, kõiki ilusaid meloodiaid, mida leiame," rääkis ansambli asutaja, professionaalne rahvamuusik ja esiviiuldaja Siv Ekström. "Põhiline kooskäimise põhjus on meie armastus muusika vastu ja rõõm üheskoos mängimisest."

Kontsertidel koguti annetusi, toetamaks Kihnu laste muusikaõpinguid külaviiuldamise traditsiooni taastamiseks saarel. Kvinnfolk korraldas pillimänguhuvilistele Manija saarekeskuses individuaalseid õpitube.

Kontserdireisi organiseeris Kihnu kultuuri instituut, toetasid Kihnu regionaalprogramm, Kihnu vallavalitsus, Tõstamaa vallavalitsus, Kihnu Veeteed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles