Maarja Täht pälvis joonistusvõistlusel kulla

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Tähel tuli õpingud Kunstide majas katkestada, sest koduvald loobus tema huvihariduse toetamisest.
Maarja Tähel tuli õpingud Kunstide majas katkestada, sest koduvald loobus tema huvihariduse toetamisest. Foto: Silja Joon

Pärnu Kunstide maja Silvia Nõukase kunstistuudio õpilane Maarja Täht võitis Jaapanis korraldatud ülemaailmsel kunstikonkursil kuldmedali.

Nõukase sõnade kohaselt korraldab ülemaailmset laste kunstinäitust üks suuremaid Jaapani kunsti- ja kirjatarvetega kauplevaid firmasid. Eestist saadeti vabal teemal laekunud tööd Saksamaale, kus neist tehti omakorda valik ja läkitati Jaapanisse. Eesti kunstikoolide lapsed pälvisid tänavu kümme auhinda, neist Maarja Täht ainsana kulla. Pärnu Kunstide maja lastest said vähem kirkaid medaleid eel kolm last: Danil Gerassimov teenis hõbeda ning Helena Tääker ja Kirke Pruudel tulid pronksmedalile.

Maarja Tähe töö oli kunstiõpetaja hinnangul väga lihtne, pildil oli paberibatikas valmistatud kann, mis nägi huvitav ja vahva välja.

Pärnu Kunstide maja lapsed on varemgi sellel konkursil osalenud, kuid kuldmedalit pole võidetud. Nõukase jutu järgi laekub sellele võistlusele sadu tuhandeid töid kogu maailmast. Konkursi kodulehe andmeil jagatakse auhindu viies kategoorias: suur kuldmedal, kuld-, hõbe-, pronks- ja Penteli firma medal.

Maarja Täht elab Are vallas ja lõpetas sel kevadel Pärnu Vanalinna põhikooli kolmanda klassi. Kunstide maja kunstistuudios õppis piiga üle-eelmisel õppeaastal, siis valmis võidutöögi, mis saadeti ära mullu septembris. Nüüd tulid medal ja aukiri.

Kahjuks ei olnud Tähel võimalik tänavu jätkata kunstistuudios õppimist, sest Are vald ei pidanud võimalikuks maksta nende laste huvihariduse eest, kes õpivad Pärnu koolides, ütles Nõukas. "Ma ei saa kunsti õppida, sest vallal pole võimalik huvihariduse eest maksta," lausus Maarja Täht. Kunstiõpetaja sõnade kohaselt tasub vald oma valla koolides õppivate laste ühe huviringi kulu ja on avaldanud head tahet otsida võimalusi Maarja Tähe huvihariduse toetamisekski. "See ei peaks olema ainult omavalitsuse mure, tegu on riigi poliitikaga, mille tõttu kannatavad lapsed," lisas Nõukas. Kunstiõpetaja hinnangul on sel aastal õpilasmaja ringidest pidanud loobuma kokku 50-60 last, kes elavad Pärnu maakonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles