Vanalinna kool tutvustas Vaasas Eesti loodussümboleid

, geograafiaõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna kooli õpilased Vaasas.
Vanalinna kooli õpilased Vaasas. Foto: Erakogu

Pärnu Vanalinna põhikooli kuus õpilast koos õpetaja Ele Jaanimägiga olid nädala Soomes Vaasa linnas Pärnu ja Vaasa koolide loodusalasel kohtumisel.

Kohtumise eesmärk oli tutvustada loodushariduslikke võimalusi, julgustada õpilasi suhtlema ja naaberriigi õpilaste hulgas uusi sõpru leidma. Peale Vanalinna kooli esinduse oli reisil õpilasi ja õpetajaid kunstikoolist, muusikakoolist, keskkonnahariduskeskusest, Kuninga tänava põhikoolist ja ühisgümnaasiumist. Meie õpilastest osales projektis Eliise Haljas (7.a), Rasmus Maalinn (7.b), Raian Pavelson (7.b), Valter Vesingi (7.b), Markus Toomsalu (8.a) ja Chrystal-Katriin Kopti (9.c). Projekti eestvedaja ja koordinaator oli Pärnu linnavalitsuse noorsoonõunik Reine Tapp.

Nädala jooksul matkasime Põhjalahe graniidisel rannikusaarestikul, mis kuulub UNESCO kultuuripärandisse, külastasime Sundomi meteoriidikeskust, mis asub Vaasast veidi maad lõuna pool ja on loodud kuuekilomeetrise läbimõõduga meteoriidikraatrisse. Külastasime Vaasa kaht kooli, kus Eesti ja Soome õpilased osalesid koos loodusülesannete lahendamisel ja mängisid pesapalli. Variska kooli õpilased esitasid meile muusikali „Romeo ja Julia“, mis oli originaalselt noortepäraseks muudetud, see kajastas tänapäeva noorte muresid ja valikuid hea ja halva tee vahel.

Meie õpilasedki said Vaasas oma teadmisi näidata. Nad tutvustasid suurele saalile ingliskeelsete ettekannetega meie riigi loodussümboleid. Peale tugevate loodusalaste teadmiste näitasid nad väga head inglise keele oskust.

Pärnu koolide õpilased said oma imelisi oskusi Vaasas tutvustada muulgi moel: kohalikus raamatukogus avati Pärnu õpilaste loodusfotode näitus.

Nädal lõppes õpilastel Tropicalandi veepargi külastuse ja õpetajatel piduliku õhtusöögiga viikingite stiilis ajaloohõngulises kohas.

Oleme Eestis tagasi teadmiste ja kogemuste võrra rikkamana. Soome õppimisvõimalused ja valikud on meile eeskujuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles