Juhtkiri: Põhjust pidutseda

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

See pidavat vähe ohmu olema, kes ei leia põhjust pidutsemiseks. Täna on, sest meenutame, et meie lehe asutaja papa Jannseni sünnist möödub 195 aastat ja 20 aastat on välja antud Johann Voldemar Jannseni nimelist preemiat. Pühendunud kaasautorile poetab toimetus tehtu tunnustuseks väikese Jannseni preemia.

Suurt jaskarit ei jõua linnarahvale püsti panna, aga väike tribuut lehe asutajale ja tänavuste laureaatide tunnustamine täna ikka toimub. Sellest kirjutasime juba teisipäevases lehes. Kõik see mees, naised (habemega ja ilma), memmed-taadid ja lapsepõngerjad on oodatud Rüütli tänavale papa Jannseni juurde toimetuse ette ja kui huvi rohkem, siis Koidula muuseumi aeda laureaatide austamisele.

On olnud aastaid, kui Jannseni preemia on pälvija soliidset iga arvestades kippunud kujunema elutöö preemiaks. Tegelikult tahaks rohkem tunnustada ikka neid, kel veel viljakaid loomeaastaid ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles