Aiamoes troonivad kõrgpeenrad

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et aednikul tekib igal aastal hulk orgaanilisi jäätmeid, mille kasutamine nõuab peamurdmist, on Hüüp OÜ maastikukujundaja Kati Niibo rajanud endagi aeda prahipeenra.
Et aednikul tekib igal aastal hulk orgaanilisi jäätmeid, mille kasutamine nõuab peamurdmist, on Hüüp OÜ maastikukujundaja Kati Niibo rajanud endagi aeda prahipeenra. Foto: Urmas Luik

Põneva ilu- või tarbetaimede peenra saab meisterdada laudadest, turbapätsidest, kividest ja isegi igas aias paratamatult kogunevast prahist.

Kõige populaarsemad ilu- ja tarbeaia peenrad on praegu kõrgendatud peenrad, mis ehitatakse eri tüüpi laudadest, kas hööveldatud või hööveldamata laudadest, või hoopis palkidest, rääkis Rohenurk OÜ maastikuehitaja Terje Prisk.

“Kõrgendatud peenra eelis on hilisem väiksem tööaeg, sest peenar on kindlalt muust rohualast eraldatud ja enamasti puhastatakse sellisesse peenrasse pandud muld korralikult umbrohujuurikatest,” märkis Prisk. “Samuti soojeneb peenar kevadel kiiremini, mis võimaldab sinna külvata seemneid varem kui tavalisse peenrasse.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles