Vene kooli viiendikud võtavad tegusat aastat kokku

, Vene gümnaasiumi 5. klassi õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kooli õpilased võitsid miniteatrite konkursi muusikalise lavastusega "Tedretäpilugu".
Vene kooli õpilased võitsid miniteatrite konkursi muusikalise lavastusega "Tedretäpilugu". Foto: Erakogu

Pärnu Nooruse majas toimus järjekorras juba neljateistkümnes Pärnu maakonna miniteatrite konkurss, milleks Vene kooli viies klass valmistus koos klassijuhataja Roza Felliga juba varakult, et 5.–9. klasside seas võistelda.

Muidugi olime konkursi eel närvis, sest erinevalt varasemast aastast võistlesime vanemas rühmas Vanalinna ja Kuninga tänava põhikooli ning huvikooliga Shart. Meie lõbus muusikaline etendus “Tedretäpilugu” ei jätnud ühtki vaatajat ükskõikseks, ka žüriid mitte. Hõbemaski – konkursi peapreemia – võitsime taas meie! See on suur rõõm ja uhkus.

Kaks meie seast, Jelizaveta Dmitrijeva ja Maksim Dolinin, said eripreemiad. Õnnitlesime üksteist võidu puhul ja oleme tänulikud klassijuhatajale lavastuse stsenaariumi kirjutamise ja juhendamise eest.

Meie klassil on veel üks tore traditsioon. Juba esimesest klassist alates kutsume endale külla Pärnu linna huvitavaid inimesi. Viie aasta jooksul on meil külas käinud treener ja Pärnu volikogu liige Tatjana Jaanson, olümpiamedalistid Jüri Jaanson ja Andrei Jämsä, laulja Toomas Kuter, Pärnust pärit riigikogu liige Andrei Korobeinik, ajakirjanik Irina Gazizulina.

Viimane külaline oli Pärnu muuseumi direktor Aldur Vunk. See kohtumine oli seda huvitavam, et käisime klassiga sellel õppeaastal kaks korda Pärnu muuseumis.

Aldur Vunk on väga huvitav vestleja. Meile tundus, et ta teab Pärnust ja Eestist absoluutselt kõike. Tegime pika sammu oma kodulinna ajalooga tutvumisel.

Jääme ootama uusi kohtumisi huvitavate inimestega. Aga muuseumi kavatseme minna alati, kui seal on midagi uudist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles