Peavalu kiusab üheksat inimest kümnest

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sageli vallandab migreeni või mõnda teist tüüpi peavalu pingeline töö- või õppimisperiood. Arstid soovitavad oma füüsilist ja vaimset vormi hoida ja õppida piisavalt puhkama.
Sageli vallandab migreeni või mõnda teist tüüpi peavalu pingeline töö- või õppimisperiood. Arstid soovitavad oma füüsilist ja vaimset vormi hoida ja õppida piisavalt puhkama. Foto: Urmas Luik

Tüütu peavalu on tuttav väga paljudele inimestele, seepärast tasub tähele panna, mis seda tavaliselt esile kutsub ja mis valu leevendada aitab.

2011. aastal asutatud Eesti peavalu selts on võtnud eesmärgiks inimestele levinud tervisemure kohta infot jagada. Loodud on esimesed peavalukabinetid, veebileht www.peavalu.ee ja Tartu ülikooli kliinikumis peavalu kliinik, kus koos arstidega töötavad Eesti esimesed kvalifitseeritud meditsiiniõed ehk peavaluõed.

Kuna peavalu puhul peetakse väga oluliseks inimese enda teadlikkust, korraldas Eesti peavalu selts eelmisel nädalal Pärnus teabepäeva, kus peavalu põhjustest ja ravist rääkisid Eesti peavalu seltsi president neuroloog Mark Braschinsky ja Ida-Tallinna keskhaigla neuroloogiakeskuse juhataja Toomas Toomsoo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles