Sõudehooaeg avati …jahtklubis

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu 130. sõudehooaja algust tähistavad lipud heiskasid jahtklubis kahekordne olümplane Tiit Helmja (vasakul), Pärnu Sõudeklubi president Toomas Rapp ja Pärnu Sõudekeskus Kalevi treener Reet Palm.
Pärnu 130. sõudehooaja algust tähistavad lipud heiskasid jahtklubis kahekordne olümplane Tiit Helmja (vasakul), Pärnu Sõudeklubi president Toomas Rapp ja Pärnu Sõudekeskus Kalevi treener Reet Palm. Foto: Urmas Luik

Ja tegemist polnud üldse sellega, nagu ei jõudnuks Pärnu kaks sõudeklubi selle au jagamisel kokkuleppele. Lihtsalt kunagi suure sõja järel tegutsesidki sõudjad jahtklubis.

“Mõte 130. hooaeg jahtklubis avada tekkis mul tänu legendaarse sõudetreeneri, 2005. aastal meie seast lahkunud Jüri Kuruli kroonika-albumitele,” rääkis Eesti Sõudeliidu juhatuse liige, Pärnu Sõudeklubi president ja Pärnu Jahtklubi liige Toomas Rapp. “Koos Pärnu Jahtklubi, Pärnu Kalevi Sõudekeskuse ja Eesti Sõudeliiduga koostasime jahtklubis ajaloostendi, kinnitasime lakke ehk saatsime puhkusele ühe sõudjaid ausalt teeninud vana võistluspaadi ja palusime kuulsustel lipp hooaja alguse tähistamiseks vardasse tõmmata.”

Jüri Kuruli kroonika esimene album kajastab tema Pärnu eluperioodi ja sõudmist praeguse jahtklubi alal aastail 1949–1959, sealhulgas eksootilisimana sedagi, kuidas Pärnu jõele Jääpaleeks kutsutu rajati. See võib olla uudis ka paljudele tänastele sõudjatele, aga toona ehitati jõejääle puitkarkassil vineerist majake, mida buržuika ehk raudahjukesega kütta üritati ja kus paari elektripirni valgel jõejäässe raiutud augus talvelgi sõudeliigutusi tehti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles