Karin Klaus: Mida teeksid, kui ...?

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin Klaus.
Karin Klaus. Foto: PP

Eesti Päevalehe laupäevalisas refereeriti uuringufirma Saar Poll riigikaitseteemalise avaliku arvamuse uuringut, mille tellis kaitseministeerium kaardistamaks Eesti riigiga seotud hoiakuid.

Uuringu järgi usub enamik vastanutest (61%), et eeloleval kümnel aastal suureneb maailma ebastabiilsus ja sõjaliste konfliktide oht. Kümnendik usub, et maailm muutub turvalisemaks, ja veerand arvab, et olukord püsib muutumatu.

Eesti olukorra suhtes ollakse veidi optimistlikumad: 20% arvates siinne turvalisus suureneb, ent poole aastaga on 12% võrra suurenenud nende inimeste osakaal, kes pelgavad maailma sõjaliste konfliktide ohu suurenemist. Eestit ähvardavaks ohuks peeti küberrünnakuid (väga või küllaltki tõenäoliseks pidas neid 75%), mõne välisriigi sekkumist Eesti poliitika või majanduse oma huvides mõjutamiseks (64%) ja ulatuslikku merereostust (54%).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles