Spetsialistid saatsid õigekirja metsa

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õuesõppepäev "Õigekiri metsa!" pakkus Pärnu koolide algklassilastele suurt huvi.
Õuesõppepäev "Õigekiri metsa!" pakkus Pärnu koolide algklassilastele suurt huvi. Foto: Priidu Leok

Haridusprojektis „Õigekiri metsa!“ osalevatel Pärnu nelja kooli algklassiõpilastel tuli pakkida oma matkakotti pinal kirjutusvahenditega, sest neid ootas ees logopeediline õuesõppepäev Kilingi-Nõmme metsarajal.

MTÜ Laste Õiguste Liidu haridusprojekti eesmärk oli arendada laste suulise ja kirjaliku kõne oskusi värskes õhus. Õuesõppepäeva korraldasid Pärnu õppenõustamiskeskuse logopeed Riina Leok ja koolisotsiaalnõustaja Priidu Leok.

„Lastel oli võimalus teha logopeedilisi harjutusi hoopis teistsuguses keskkonnas metsamaja õuel asuvas metsaklassis linnulaulu saatel,“ ütles Riina Leok. Priidu Leok lisas, et rühmatöö võimaldas arendada käsikäes nii suhtlemis- kui ka sotsiaalseid oskusi.

Pärast viie kilomeetri pikkuse matkaraja läbimist mängisid lapsed selle projekti raames valminud lauamängu „Põdral maja metsa sees“ enda valmistatud, käbist mängunuppudega. Riina Leoki selgituse kohaselt oli mängu eesmärk harjutada häälikute pikkuse määramist ja korrata õigekirjareegleid. Kõik lapsed said koju kaasa õpimapi ja lauamängualuse.

„See päev nõudis lastelt nii vaimset kui füüsilist pingutust, kuid sellest hoolimata tundsid nad huvi, millal järgmine õuesõppepäev tuleb,“ rääkis Priidu Leok.

Logopeedilise õuesõppepäeva toimumist toetasid Pärnu linnavalitsus ja õppenõustamiskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles