Pärnu kommipood sulges uksed

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijaama bussipeatuse juures vanas raudteehoones tegutsenud Pärnu kommipood pani uksed kinni. Arhiivifoto.
Bussijaama bussipeatuse juures vanas raudteehoones tegutsenud Pärnu kommipood pani uksed kinni. Arhiivifoto. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Bussijaama bussipeatuse juures vanas raudteehoones tegutsenud Pärnu kommipood pani uksed kinni. Lõplikult.

Pood alustas hulk aastaid tagasi Kalevite Koduna kunagises kiirtoidukioskis praeguse de Lange asemel. Sealt koliti Vanapargi vastas asuvatesse poeruumidesse, seejärel Ringi tänavale. Selles asukohas toimus muutus poe nimega, mis langes ajaliselt kokku Kalevi kommitööstuse nn firmapoodide likvideerimisega. Kalevi kommipoest sai Pärnu oma. Vaikselt lisandus sortimenti teiste tootjate magusat, kuid kesklinnas rahuldas Pärnu kommipood nende vajadusi, kes otsisid käsitööna valminud maiustusi või mõnda huvitavamat kinkekarpi.

Lahke teenindus, head maiustuste proovimise soovitused ja sooduspakkumised kujundasid poele alalise klientuuri. Ent majanduslikud olud sundisid taas liikvele oma viimsesse asupaika kunagi ärimees Elmar Lepale kuulunud majas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles