Vapimärk jõudis omanikuni 11 aastaga

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tieli ekslinnapeale Ed van Tellingenile (vasakul) käis ammu määratud vapimärki üle andmas Pärnu kunagine välissuhete nõunik Toivo Riimaa.
Tieli ekslinnapeale Ed van Tellingenile (vasakul) käis ammu määratud vapimärki üle andmas Pärnu kunagine välissuhete nõunik Toivo Riimaa. Foto: Erakogu

Eesti taasiseseisvumise järel Pärnut entusiastlikult toetanud Hollandi Tieli linnapead Ed van Tellingeni tänati 2003. aastal Pärnu vapimärgiga, mis jõudis Pärnu linnavalitsuse eksametniku initsiatiivil hollandlase rinda alles nüüd, 11 aastat hiljem.

Märgi viis Tellingenile hea tahte avaldusena kunagine Pärnu linnavalitsuse välissuhete nõunik, 2001. aastast Tallinnas Eesti linnade liidu asedirektor Toivo Riimaa, kes tegi Haagis töölähetuses olles päevase haagi Pärnu kunagisse sõpruslinna Tieli.

“Miks märk Väino Hallikmäe linnavalitsusel õigel ajal üle andmata jäi, ei tea. Loo teeb veel imelikumaks, et Tellingen, kes jõuti vastavalt Hollandi seadusele pensioniealiseks saades 2002. aastal erru saata, ei teadnudki kuni 2007. aastani, et on Pärnu vapimärgi pälvinud,” valgustas Riimaa veidi ajalugu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles