Juhtkiri: Sõpruslinnu tänades

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eilses Pärnu Postimehes tegi Pärnu kunagine välissuhete nõunik ja kauane Eesti linnade liidu asedirektor Toivo Riimaa ettepaneku, et Pärnu võiks tänutäheks abi ja koostöö eest teha Tielile, Vaasale, Helsingborgile ja Oskarshamnile suure seinale kinnitatava vapimärgi.

Riimaa ettepanek väärib kaalumist. Pärnu Postimees on seda meelt, et Pärnu võiks linnapildis jäädvustada tänuavalduse oma pikaajalistele sõpruslinnadele, kes eriti Eesti taasiseseisvumise järel aitasid meid nii materiaalselt kui teadmiste ja nõuannete jagamisega. Muidugi võiks see tunnustus kajastuda sõpruslinnades endiski. Pärnu peaks mõtlema, mil viisil oleks seda tänu kõige parem jäädvustada, ja ettepaneku teoks teha 2018. aastal, mil tähistame Eesti Vabariigi sajandat sünnipäeva.

Praegu meenutab sõpruslinnu vaid nende tuba linnakodaniku majas, aga selle olemasolu ei pruugi paljud kaaslinlased teadagi. Nõukogude ajal jäädvustati kolme sõbra Šiauliai, Jelgava ja Viiburi nimed toidukauplustel. Nüüd teavad seda vaid vanemad inimesed ja Viiburi on sõpruslinnade nimistust üldse kadunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles