Kirbuturulisi pahandasid uued reeglid

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplejad ei taha liiga tihedalt parkida. Korraldaja tahab aga reeglid paika panna, sest suvel läheb platsil kitsaks.
Kauplejad ei taha liiga tihedalt parkida. Korraldaja tahab aga reeglid paika panna, sest suvel läheb platsil kitsaks. Foto: Ants Liigus

Kuigi Maire Aunaste korraldatud Pärnu kirbuturg on saanud ostjate ja müüjate hulgas menukaks, tekitas tänavune turukorraldus kauplejates nördimust.

Pärnu Postimeheni jõudis mitu kaebust, kus kurdetakse täika muutunud reeglite üle. Nimelt on kohamaks tõusnud autoga kauplejal kolmelt viie ja ilma autota kahelt kolme euroni. Pensionäridel on kohamaks autota kaks eurot. Samuti piirab korraldaja tänavu kauplemispinda, eraldades igale müüjale vaid kindla suurusega ala.

“Kohtasin mitut inimest, kes tulid kohale, kuulsid üleöö tekkinud kohapiirangust ja hinnatõusust ning läksid pettunult oma autotäie asjadega koju tagas,” leidis üks pärnakas kaubitsejad reeglite suhtes infosulus olevat. “Pärnakana rõõmustab mind väga, et keegi sellist täikat korraldab, aga probleemid said sel aastal alguse põhjendamatust hinnatõusust ning üleöö tekkinud reeglitest ilma eelneva infota.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles