Eesti toetab Gruusia noori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti on ikka seisnud Gruusia kõrval. Fotol meeleavaldus Gruusia toetuseks 2008. aastal Tallinnas.
Eesti on ikka seisnud Gruusia kõrval. Fotol meeleavaldus Gruusia toetuseks 2008. aastal Tallinnas. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Tuleval esmaspäeval saabub Eestisse 13 Gruusia noort, et veeta siin 11. juulini kestev suvepuhkus. Eesti välisministeerium toetab 14-16aastaste Gruusia noorte suvelaagri läbiviimist 66 368 krooniga.

Eesti välisminister Urmas Paet nentis, et 2008. aastal Gruusias toimunud relvakonflikti tagajärjel on paljud pered kaotanud kodu ning see piirab ka noorte vaba aja veetmise võimalusi.

„Kahjuks ei ole Vene-Gruusia sõja järgselt olukord taastunud ei Gruusia territoriaalse terviklikkuse osas ega ka  Gruusia elanike jaoks,“ tõdes välisminister. „Seetõttu toetab välisministeerium Gruusia laste võimalust keskkonnavahetuseks ja lõõgastuseks suvises Eestis, et aidata noortel sõjatraumadest üle saada.“

Gruusia noorte puhkust  korraldab MTÜ Soometsa Külaselts. Külalistega tegelevad rahvusvaheliste noortelaagrite korraldamise ja pikaajalist kriisitöö kogemust omavad vabatahtlikud.

Gruusiast kahe täiskasvanu saatel Eestisse saabuvate noorte grupp koostati Eesti Tbilisi saatkonna ja Gruusia põgenike ministeeriumi ühistöös.

Gruusia noored majutatakse Pärnumaal. Aega veedavad Gruusia teismelised nii neid majutavate perede kui Pärnumaa Kodukandi noortekoja noortega. Ka sõidavad külalised mõneks päevaks Remniku noortelaagrisse, külastavad Pärnu ja Pärnumaa vaatamisväärsusi, käivad matkaradu. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles