Leho Võrk: Hinnatõus tagab jätkusuutlikkuse

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leho Võrk.
Leho Võrk. Foto: PP

Pärnu Vesi plaanib tulevast aastast tõsta vee ja kanalisatsiooni hinda 13 protsenti, põhjendades seda vajadusega maksta tagasi ühisveevärgi rajamise omaosalustasu maksmiseks võetud laen. Samuti jätkuva vajadusega investeerida vee- ja kanalisatsioonivõrku.Pärnu Vesi ASi juhataja Leho Võrk,

Pärnu Vesi ASi juhataja Leho Võrk, järgmisel aastal tuleb teil laenu tagasi maksta 540 000 eurot. Pole just väike raha, aga samal ajal oli, vastavalt raamatupidamisaruandele, teie eelmise aasta kasum neli ja pool miljonit eurot. Kas teenusehinna tõstmise asemel ei saaks laenu maksata kasumi arvelt?

Põhiline, kust kasum tuleb, on sihtfinantseering ehk see raha, mida Euroopa on meile andnud torustiku väljaehitamiseks. Ehk siis tegelikult meil ei ole seda raha mitte pangas, vaid see on maha pandud kõik – torudena. Kui kõrvutada meie eelmise aasta müügi tulusid ja kulusid, siis jäime tegelikult miinusesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles