Kes kaitseks lärmi eest?

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üheksa Kuninga 13 tänavapoolsete akendega korteri omanikku pöördusid Pärnu linnavalitsuse poole abipalvega. Nende vastas asub Alexi maja. Juba neli aastat tegutseb seal suvel kolm korda nädalas soomlaste karaoke, mis algab kell kaheksa õhtul ja kestab südaööni välja.

Eelmisel aastal alustati ”laulmisega“ 25. mail ja lõpetati 19. septembril. Muud samalaadsed asutused alustavad juunis ja lõpetavad augustis. Purjus soomlaste laulmine, mis tegelikult on räuskamine, kostab korteritesse isegi kolmekordsetele pakettakendele vaatamata. Lärm ei lakka keskööl, vaid kestab tegelikult kella ühe-kaheni, kuni purjus hõimukaaslastel jaksu jagub. Kui Alexi maja töötajatel paluti arvestada teistegi ümbruskonna elanikega, siis soovitati mujale kolida.

Põhimõtteliselt saaksid soomlased oma karaoket korraldada Alexi maja suures tagahoovis, kuid põhjendus on, et kaks sissesõiduteel asuvat lauda ehk neli inimest jääksid siis ilma kaasmaalaste kultuuriüritusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles