Vanalaevad startisid Pärnust Läänemere tuurile

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe lodi Jõmmu koos teiste vanalaevadega startis Pärnust kultuuridessandile Läänemereäärsetesse sadamatesse Eestis, Lätis, Rootsis ja Soomes.
Emajõe lodi Jõmmu koos teiste vanalaevadega startis Pärnust kultuuridessandile Läänemereäärsetesse sadamatesse Eestis, Lätis, Rootsis ja Soomes. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eile hommikul asusid Pärnust teele Eesti tuntud vanalaevad, mis järgneva kolme nädala jooksul külastavad Läti, Rootsi ja Soome sadamalinnasid.


Sadamalinnasid külastatakse eesmärgiga tutvustada vanu meretraditsioone ja eesti kultuuri, vahendas Raadio Pärnu.

Eesti ajalooliste purjelaevade kultuuridessandil osalevad Emajõe lodi Jõmmu, viikingilaev Turm, Haapsalu laevameistrite ehitatud Ruhnu karu ning kuunarid Kajsamoor ja Blue Sirius.

Kultuuridessandi käigus osaletakse mitmel Läänemereäärsel ja merega seotud kultuuriüritusel. Dessandi stardipaigas Pärnus osaleti rahvusvahelistel Hansapäevadel, Rootsis Visbys ja Birkas osaletakse Viikingifestivalil, Soomes Marienhamnis ja Tallinnas merepäevadel. Omapoolse kultuuriprogrammiga rõõmustatakse aga ka teiste külastatavate sadamate publikut.

Täna jõuab dessant Ruhnu, homme võetakse suund Lätile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles