Hillar Kohv tahab Anne Veskit postmargile saada

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauljanna Anne Veski läbi aegade
Lauljanna Anne Veski läbi aegade Foto: Erakogu

Anne Veski on siiski laulja, kes on superstaar suure algustähega ning kuulus nii Eesti Vabariigis, kui ka venemaal ning mujalgi, sest üle 30 aasta on ta lavalaudadel säranud. Need igasugused telesaatest välja tulnud superstaarid võib jutumärkidesse panna, sest superstaariks saadakse ikka aastakümnete jooksul tehtud töö tulemusena.


Et Anne Veski saab 27. veebruaril 55. aastaseks, siis sel puhul tuleks teda ka vääriliselt hinnata ning senise töö eest on ta kulda ja karda saanud juba küllaga ning ka Eesti NSV teenelise kunstniku tiitligi peale Sopoti lauluvõistluse kahe esimese preemia võitmist.

Mõni aasta tagasi oli kontsertetendus "Kolme lillekese juubel" ning seal üheks lillekeseks Anne Veski ning etenduse stsenaariumis oli juttu ka sellest, et Armeenia Post oli andnud välja Anne Veski pildiga postmargi ning Eesti Post pole seda veel teinud millegi pärast?

Võtsin siis Eesti Postiga ühendust ning ning tegin neile vastava ettepaneku ning minu üllatuseks sain neilt vastuseks, et postmargile pannakse põhiliselt elavatest kuulsustest presidendid ja olümpiavõitjad ning seda traditsiooni ei soovita muuta. Sellega ma nõus muidugi pole ning ajan seda asja juba Vabariigi Valitsuse tasemel ning nii läkitasin kirjad juba ka Kultuuriministeeriumile ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile.

Eesti Posti teenuseid kasutatakse niigi järjest vähem seoses internetiga ning ise saadan aastas vaid 1- 2 kirja tigupostiga kõige rohkem. Mille poolest need igasugused hoonetepildid ning presidendid ja sportlased etemad siis on ,kui Anne Veski näiteks? Miks ei taheta postmarkide koigu laiendada kultuuri inimeste näo piltidega näiteks?

Anne Veskist tuleks teha igal juhul tema 55. sünnipäeva auks uus postmark!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles