Suvepealinn võõrustab kuue riigi noori jalgpallureid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu suveturniiri kõige nooremate grupis mängivad omavahel üheksa-aastased vutimehed.
Pärnu suveturniiri kõige nooremate grupis mängivad omavahel üheksa-aastased vutimehed. Foto: Ants Liigus

Homme Pärnus algaval traditsioonilisel noorte jalgpalliturniiril "Pärnu Summer Cup" hakkavad võidukarikaid jahtima Eesti, Soome, Läti, Leedu, Venemaa ja Ukraina võistkonnad.

"Pärnu rahvusvaheline suveturniir toimub juba kaheksandat korda," rääkis turniiri üks korraldajaid Verner Uibo. "Huvi meie võistluse vastu on aasta-aastalt suurenenud, turniiri heast korraldusest ja kõrgest tasemest annab tunnistust fakt, et 2008. aastal auhinnati "Summer Cup" Pärnumaa parima turismiedendaja tiitliga."

Poolteist tuhat mängijat

Uibo sõnul mängivad homsest pühapäevani Pärnu, Paikuse ja Sindi jalgpalliväljakutel seitsme vanuseklassi poisid ja kuni 15aastased tüdrukud.

"Kõige nooremas grupis jooksevad platsile üheksased poisipõnnid ja vanimas grupis mängivad 16aastased noormehed," ütles Uibo. Kahel esimesel päeval on alagrupimängud, laupäeval play-off'id ja pühapäeval finaalid."

Eilseks oli Pärnu jalgpalliturniirile registreeritud kokku 99 võistkonda ligi 1500 mängijaga.

Homme kell 19 algab turniiril osalevate meeskondade paraad Kalevi staadionilt Port Arturi ja Pärnu Keskuse vahelisele väljakule.

Rongkäigule annavad jumet ja loovad meeleolu Pärnu noorte puhkpilliorkester ning tantsutüdrukud, kõik võistkonnad kannavad lippe ja plakateid. Avatseremoonial tutvustatakse külalisvõistkondi ja loositakse välja Pärnu Keskuse kinkekaarte.

Turniiri keskus asub jalgpallikülas

Kõigil turniiripäevadel tegutseb Pärnu Kalevi staadioni harjutusväljakul jalgpalliküla, kus saab teavet toimunud mängudest, on võimalik keha kinnitada ja osta erinevate firmade spordikaupu.

Pärnumaa vutitreenerite kasvandikud löövad kaasa kõigi vanuseklasside turniiridel. Tüdrukute konkurentsis mängivad Pärnu jalgpalliklubi ja Vändra Vapruse piigad.

Kõige rohkem, lausa viie meeskonnaga on kodune jalgpall esindatud 1999. aastal sündinud poiste turniiril. Vapruse klubi au kaitsevad Vändra, Paikuse, Saarde ja Pärnu tiim ning oma esinduse paneb välja Pärnu jalgpalliklubi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles