Juhtkiri: Sillaremondi õppetunnid

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kui mõelda sellele, milline oli Pärnu Kesklinna silla sõidutee kvaliteet enne ja pärast eile lõppenud remonti, on vahe suur. Laineline asfalt haakus küll Pärnu kui mere- ja jõelinna kuvandiga, kuid niigi kitsa ja tiheda liiklusega sillale see funktsionaalses mõttes ei sobi. Remondi kui sellise ettevõtmine oli hädavajalik ning sild sai uue katte peale üpris kiiresti ja alates juba eile kella kümnest hommikul võis sealt üle sõita. Samal ajal näitas Kesklinna silla renoveerimisega kaasnev taas kätte probleemid, mis linnaelu pea peale pööravad. Kiire ja korralik teeremont osutub igas linnas paratamatult hädavajalikuks. Kõike lõputult edasi lükata ei saa, olgu põhjuseks logistilised probleemid või rahapuudus. Samal ajal annab hea tahtmise korral viia ebamugavust tekitavad asjaolud miinimumini.

Kui Kesklinna sild oli suletud, jõudis Pärnu Postimehe toimetuseni väga paljude linlaste tähelepanekuid ja etteheiteid, mis puudutasid informatsiooni puudumist. Bussipeatustes ei saanud ootajad teavet selle kohta, millal buss täpselt tuleb ja kuhu sõidab. Maakonnaliinide kasutajailt kostis nurinat, et nendeni ei jõudnud info selle kohta, kust bussid väljuvad.

Pärnu Postimehes ilmus küll üks põhjalik lugu, mis muudatused ühissõidukiliikluses üksipulgi lahti rääkis, aga linnavalitsus ja maavalitsus võinuks rahva informeerimisel tõesti veidi enam teha. Sellega seoses meenub samasugune ämbrikolin, mis saatis Pärnu bussiliikluse ümberkorraldamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles