Fennobed kui tehnopargi esimene pääsuke

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga tehnopargis on nagu esimene pääsuke Fennobed OÜ aasta alguses valminud tootmishoone, millest jõuavad välisturule voodid ja madratsid.
Sauga tehnopargis on nagu esimene pääsuke Fennobed OÜ aasta alguses valminud tootmishoone, millest jõuavad välisturule voodid ja madratsid. Foto: Urmas Luik

Aastas keskeltläbi 10 000 ülikvaliteetset voodit ja madratsit valmib Fennobed OÜ tootmishoones, mis kerkis küla põllumaale rahvusvahelise Via Baltica lähedusse.

Nüüdisaegne tootmishoone valmis nagu võluväel, nelja kuuga. Nurgakivi pandi sellele mullu 6. septembril, esimesed kellutäied betooni viskas terassilindri süvendisse ettevõtte juhataja Kalle Lehtonen, sest tema plaan oli tuua tootmine rendipindadelt päris oma majja. Jaanuarist lõid tuled uues hoones särama ja ümmarguselt 30 kätepaari jätkas tööd.

Ekspordile orienteeritud Fennobed ei ole maakonna ettevõtluses uustulnuk, tema edulugu algas 2007. aastal Audru vallast Ahaste külast majandiaegselt rendipinnalt ja laienes Pärnusse ning Halinga valda Libatse külla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles