Lätlased edestasid räimesupi keetmisel eestlasi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlased eesotsas peakokk Ruta Birkenbergaga võtsid vastu auhinna, mis kinnitas nende oskust keeta Eesti rahvuskalast räimest maitsvaimat suppi.
Lätlased eesotsas peakokk Ruta Birkenbergaga võtsid vastu auhinna, mis kinnitas nende oskust keeta Eesti rahvuskalast räimest maitsvaimat suppi. Foto: Urmas Luik

Põhja-Liivimaa üheksandal festivalil Häädemeestel võitsid kalasupi keetmise maavõistluse lätlased, kellele publikust degustaatorite žürii pani piimamannergusse 142 lusikat eestlaste 121 vastu.

Kalasupi põhikomponent oli Eesti rahvuskala räim, millest Salacgriva võistkond peakokk Ruta Birkenberga juhtimisel valmistas frikadellisupi ja kotletid.

Häädemeeste võistkonna peakoka, ettevõtja ja toiduvalmistamise meistri Mart Ruuli juhendamisel keedetud räimesupile võis iga hääletaja oma anumas lisada maisterohelist. Kui lusikas topsiku põhjast viimasegi raasu oli välja kraapinud, tuli lusikas kui hääletussedel panna piimamannergusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles