Kuidas tasustatakse tükitööd tegevate inimeste ületunnid?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vastab tööinspektsiooni Lääne inspektsiooni tööinspektor-jurist Urve Stroom:


Sõltumata sellest, kas töötaja töötab täis- või osalise tööajaga, on ületunnitööks töötaja kokkulepitud tööaega ületav töö. Summeeritud tööaja arvestuse korral loetakse ületundideks need, mis ületavad arvestusperioodi jooksul kokkulepitud töötundide arvu.

Seega selgub, kas töötaja töötas üle kokkulepitud aja, alles arvestusperioodi lõpus. Ületunnitöö suhtes peavad pooled olema kokku leppinud, enne tuleb alati hinnata, kas ületunnitöö järele on põhjendatud vajadus.

Kui töötaja ega tööandja ei ole ületunnitöö hüvitamise suhtes kokkulepet sõlminud, hüvitatakse ületunnitöö töötajale vaba aja andmisega. Seda töölepinguseaduse 44. paragrahvi 6. lõike alusel, kuna ületunnitöö kompenseerimise eelduslik esimene valik on vaba aja andmine võrdses ulatuses ületunnitöö ajaga.

Kui töötaja ja tööandja on omavahel kokku leppinud, et ületunnitöö hüvitatakse rahaga, tuleb seda teha vähemalt 1,5-kordses mahus. Kuna makstava tasu määratlemisel peab lähtuma töötasu kokkuleppest, tuleks esmalt kokku leppida, mille põhjal seda arvutama hakatakse. Kas baastasu (lepingus kokku lepitud) ja tööandja korraldusel makstavate lisatasude/ preemiate ehk keskmise töötasu või ainult baastasu alusel.

Samal ajal ei või kokkuleppeline töötasu, sealhulgas tasu maksmine erijuhtudel, viia töötajat kahjustava otsuseni ehk töötaja ei või saada vähem palka, kui ta tavapäraselt töötegemise eest saaks. Kui pole sellist kokkulepet, tuleb lähtuda ületunnitöö kuus teenitud tasust. Kui tasu on vaja maksta summeeritud tööaja arvestuse korral, peab arvesse võtma terve perioodi, kuna me ei tea täpselt, mis kuus ületunnitööd tehti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles