Pühapäeval kihutavad krossiautod ringrajal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erko Eriste stardib juuli kolmandal nädalavahetusel Palangas 1000 kilomeetri pikkusel võidusõidul.
Erko Eriste stardib juuli kolmandal nädalavahetusel Palangas 1000 kilomeetri pikkusel võidusõidul. Foto: Tõnis Kukk

Autospordifännid saavad pühapäeval nautida Audru ringrajal Erki Spordi superkrossi karikasarja osavõistluse esikohaheitlusi viies võistlusklassis.

"Meie sarjas on sel aastal kümme etappi," rääkis Erki Spordi president Eiki Eriste. "Talvel selgitasime kolme võistlusega jääraja parimad sõitjad, kevadel ja suve esimeses pooles võisteldakse tavakohaselt Audru ringrajal ning augustis, septembris ja oktoobris korraldame erinevatel radadel autokrossid."

Võistluspäev tõotab tulla põnev

Noorteklassis on kuue etapi järel karikavõistluste liider Kairo Kallas, kellele hingavad kuklasse Karl Raudsepp ja Tanel Tepandi. 2WD autode arvestuses juhib Lauri Telling, teisel kohal on Janno Ligur ja kolmandat positsiooni hoiab Ivo Ibrus.

Ladade konkurentsis on kolm kiiremat Kalmer Vaht, Ainar Arula ja Kevo Kärp ning vabaklassi edetabeli esimesel kohal asub Madis Tafenau, kannul Erko Eriste ja Raimo Reek. Krossiklassis on 14 konkurendi seas liider Tõnu Peek, teist kohta hoiab Peeter Peek ja kolmandal tabelireal asub Ivo Ibrus.

"Usun, et pühapäeval näeb ringrajal põnevaid võiduajamisi, kõigis klassides on võrdseid sõitjaid ja masinaid palju," ütles Eiki Eriste.

Meie mehed stardivad maratonsõidul

Juuli kolmandal nädalavahetusel kihutavad Erki Spordi võidusõitjad Erko Eriste, Karl Raudsepp ja Romet Tsirna Leedus Palangas kestussõidul "Omnitel 1000 km".

Kahel aastal Palangas võistelnud Eriste sõnade kohaselt on Leedu võidukihutamine Baltimaade suurim autospordiüritus.

"Võistluse teeb erakordseks mastaapsus, mullu oli finaalsõitu jälgimas üle 80 000 pealtvaataja ja ligi tunni pikkust kokkuvõtet näidati Motors TVs," kõneles Erko Eriste. "Kihutame vahetustega rohkem kui üheksa tundi järjestikku vältaval võistlusel Karli ja Rometiga selleks sõiduks spetsiaalselt ette valmistatud Honda Civic Type R-il kõige konkurentsitihedamas A2000 klassis."

Eelmisel aastal sõitis Eriste leedukate Cargo Vilniuse meeskonnas autol Porsche 944 Turbo ja kahe riigi sportlaste ühiseid pingutusi kroonis kolmeliitrise mootoriga autode arvestuses teine koht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles