Pärnu jõest avastati juba kolmas harilik rändkrabi

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mereinstituudi kipper-mehaanik Eerik Kurs ei teadnud veel, et seirevõrgulina oli kalade kõrval kinni püüdnud ka ühe immigrandi Põhja-Ameerikast.
Mereinstituudi kipper-mehaanik Eerik Kurs ei teadnud veel, et seirevõrgulina oli kalade kõrval kinni püüdnud ka ühe immigrandi Põhja-Ameerikast. Foto: Ants Liigus

Eile hommikul tõid Pärnu ülikooli Eesti mereinstituudi spetsialistid Elmar Talbonen ja Eerik Kurs Pärnu jõest kolm öö läbi püüdnud seirevõrgujada, milles oli oodatust vähem kudema hakkavat nurgi, kuid oodatult teisi kalu ja üks ebameeldiv üllatus.

Seirevõrgujadad, mis kujutavad endast 30 meetri pikkusi nakkevõrke ja sektsiooniti eri silmasuurusega spetsiaalset uurimisvõrku, püüdsid kolmes kohas.

Jõesuudmest kõige kaugemal asuv võrgujada püüdis Tindisaarte juures, järgmine Raeküla kohal ja lähim kesklinnas linakombinaadi mõttelisel joonel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles