Meenemündi habemega idee teostub juulikuus

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Raidla (vasemalt), Indrek Aija ja Raul Sarandi mitu aastat idanenud idee Pärnu omanäolisest suveniirist hakkab veel sel suvel vilja kandma.
Kristi Raidla (vasemalt), Indrek Aija ja Raul Sarandi mitu aastat idanenud idee Pärnu omanäolisest suveniirist hakkab veel sel suvel vilja kandma. Foto: Urmas Luik

Üle kolme aasta vindunud Pärnu meenemündi valmistamise idee hakkab teostuma: muuli algusesse on paigaldatud langekirve alus.

„Muuli algusesse aga tuleb giljotiin, millega meenemünt pooleks lõigata, lahutades nõnda selle kaks poolt, nagu vetevaim on lahutanud laevaehitaja Lauri ja näkk Lee, kes kiviks muudetuna peavad üks ühe, teine teise muuli tipus passima. Samamoodi jääb pool metallrahast ühe, pool teise armastaja kätte,” kirjutas Pärnu Postimees 2010. aasta novembris.

Lähemalt ammust ideed üle rääkides seisneb MTÜ Pärnu Mündikoja juhatuse liikme Raul Sarandi pakutud plaan Pärnu muistejutu elustamises. Selles, et luuleline lugu muutuks nii omainimesele kui võõrale tegelikkuseks, looks, milles igaühel oma osa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles