Ohutuspäev pakub põnevat vaatemängu ja uusi teadmisi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohutuspäeval pakutakse nii uusi teadmisi kui põnevat vaatemängu.
Ohutuspäeval pakutakse nii uusi teadmisi kui põnevat vaatemängu. Foto: Urmas Luik

Sel laupäeval peetakse Pärnus Vallikääru aasal traditsiooniks saanud ohutuspäeva, kus osalevad mitme ameti ja organisatsiooni esindajad.

Kesklinnast Port Arturi juurest stardib laupäeval enne keskpäeva Kaitseliidu Pärnumaa maleva orkestri saatel rongkäik, mis viib osalejad suurürituseks Vallikääru aasale.

Avapauguks on ohutusega seotud spetsialistide võimsad demonstratsioonesinemised. Ohutuspäeva eestvedaja, Lääne päästekeskuse ennetustöö büroo juhtivspetsialist Katrin Zagorski ei avaldanud veel, mida täpsemalt näidatakse. „Kuid kõik see tuleb vägev,“ lubas ta.

Päästeautode ja politsei eritehnika kõrval saabub Vallikääru aasale tänavu esmakordselt kaitseväe lennubaasi helikopter. Tuletõrje muuseum annab ülevaate päästetööde ajaloost ja tehnikast. Kõigil on võimalik kogeda, mida kujutab endast ohtude tuba.

Toimub suur auhinnamäng, kus peavõiduks on tasuta korstnapühkimisteenus. Lastealas õpetavad ohutust Nublu, Lõvi Leo ja Elektrijänes. Kohal on kinobuss ja veeohutusbuss.

Teadmisi jagavad ja oma oskusi näitavad veel Lääne päästekeskuse, Lääne prefektuuri, häirekeskuse, maanteeameti, mürgistuskeskuse, Operation Lifesaver'i, Aide autokooli, G4Si, demineerimiskeskuse, Tamrexi, Punase Risti, Kaitseliidu Pärnumaa maleva ja Naiskodukaitse esindaja.

Kaheksandat aastat toimuv ohutuspäev on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles