Juhtkiri: Käsi mündile alla

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu linnal pole kahjuks tugevat sümbolit, mida igas vormis ja lõpututes variatsioonides oma linna reklaamimiseks kasutada, meeneteks vormida või mille lihtsalt äratuntavat kujutist trükkida, kuhu vähegi võimalik. Pariisil on Eiffeli torn, New Yorgil Vabadussammas, Brüsselil pissiv poiss ja Tallinnal Edgar Savisaar, kuid Pärnu nii-öelda tunnussuveniiri otsingud tunduvad alles kestvat.

Mitu aastat tagasi korraldas Pärnu linnavalitsus küll esindussuveniiri leidmiseks konkursi, mille võitjate sekka kuulusid linasest kangast liivakott, mida tervisejooksu või -kõndi tehes jalgade ümber kinnitada, klaasist alused koos seebi ja lambavillast valmistatud pesemisvahendiga ning sõela ja kaanega keraamilised teekruusid peotäie pärnaõitega.

Täpseid andmeid Pärnu Postimehel kahjuks kasutada ei ole, aga julgeme väita küll, et väga populaarseteks need konkursivõitjad ei kujunenud. Mõttena ehk põnevad, kuid põnevusest enam sobib kingitusena väliskülalistele ulatada hoopis muhe ja praktiline, korralikust kangast suvine sonimüts, millel väike Pärnu-sümboolika peal. Pole liiga ekstravagantne, aga see-eest praktiline ega jää kuhugi kastipõhja tolmu koguma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles