BaltFloodCombat pidas Balkanil veesõda

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti, Läti ja Leedu päästetöötajaid ühendava Balt-FloodCombati meeskond võitles Bosnias ja Hertsegoviinas paarkümmend päeva üle Sava jõe kallaste ajanud veega. Kokku pumbati jõesängi tagasi 500 000 tonni vett.
Eesti, Läti ja Leedu päästetöötajaid ühendava Balt-FloodCombati meeskond võitles Bosnias ja Hertsegoviinas paarkümmend päeva üle Sava jõe kallaste ajanud veega. Kokku pumbati jõesängi tagasi 500 000 tonni vett. Foto: Lääne päästekeskus

Lähipäevil jõuab nädalaid kestnud lähetuselt koju Bosnias ja Hertsegoviinas massiivset veeuputust tõrjumas käinud BaltFloodCombati Pärnu brigaad, mis võitles üle jõekallaste tõusnud tulvavetega peamiselt Horvaatia piiri läheduses Orasje linnakese ümbruses.

“Elanikkond elab seal sisuliselt Sava jõe ääres piki tammi ja väga suur osa küladest oli üle ujutatud,” oli just see piirkond Eesti meeskonna juhi Jaanis Otsla selgitusel kõige raskemas olukorras. “Kõige halvemad pildid olid sellised, kus ainult majakatused paistsid veest.”

Olukorra muutis pikantseks asjaolu, et mitte just kaugel oli jõgi purustanud ühe tammi nõnda, et valla pääsenud vetevood paiskasid laiali ümberkaudsed miiniväljadki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles