Rändkrabi elunatuke sai edukalt päästetud

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa keskkonnahariduskeskuse aednikul Monika Kasel näis loomakese üle hea meel olevat, kuigi vabasse vette selle meie jaoks võõrliigi ilmumine vaevalt kedagi rõõmustas.
Pärnumaa keskkonnahariduskeskuse aednikul Monika Kasel näis loomakese üle hea meel olevat, kuigi vabasse vette selle meie jaoks võõrliigi ilmumine vaevalt kedagi rõõmustas. Foto: Ants Liigus

Läinud teisipäeval seirepüügil Pärnu jõest püütud harilik rändkrabi, mida ka Harrise mudakrabiks kutsutakse ja mis on Eesti faunas võõrliik, on nüüd elupaiga leidnud Pärnumaa keskkonnahariduskeskuse majas.

Pärnu lahe veestikus alles 2011. aastal esmakordselt registreeritud harilik rändkrabi on nüüd jõudnud levida Pärnu jõe suudmessegi, sest teisipäevane leid Pärnu jõest oli juba kolmas, mille Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi teadlased on registreerinud.

Umbes euromündi suuruse loomakese vastupidavusest välistingimustele kõneleb see, et enne toimetusse fotosessioonile jõudmist tuli tal veeta tunnike kuivas tikutoosis, seejärel peaaegu ööpäev kohvitassis kraanivees. Alles viimased 24 tundi enne keskkonnahariduskeskusse viimist sai väike vähk tunda end tervislikumalt, kui talle oli toodud avar plastist toidukarp ning sinna sisse ehtsat jõemuda ja vett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles