Pärnumaal näitab turistide ööbimiste arv kasvutrendi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotellituba äsja Pärnus uksed avanud spaahotellis Hedon.
Hotellituba äsja Pärnus uksed avanud spaahotellis Hedon. Foto: Ants Liigus

Tänavu aasta esimese nelja kuuga on Pärnumaal ööbimiste arv suurenenud 6,2 protsenti. Kokku oli ööbimisi 168 974, mida on 9816 võrra rohkem kui eelmisel aastal samal ajal.

MTÜ Lääne-Eesti Turism juhataja Anneli Haabu kinnitusel on ligemale 40protsendiline ööbimiste tõus  olnud Venemaalt, 36protsendiline Lätist ja seitsmeprotsendiline kasv Eestist saabunud külastajate seas. Peale ööbimiste arvu kasvu on ka Pärnumaa majutatute arv suurenenud võrreldes eelmise aasta esimese nelja kuuga 11,08 protsenti ehk 7167 majutatut rohkem.

SA Pärnumaa Turism juhataja Kaire Ilusa sõnade kohaselt mõjutab Pärnumaa arvu tugevasti sihtkoha koostöö vene külastajatele suunatud talvepuhkuse programmi ellukutsumisel ja samuti madalhooajale loodud sündmused, nagu jääfestival. Oma panuse andis kindlasti presidendi vastuvõtt Pärnus. Koostöös on sihtkoht võtnud suuna senise madalhooaja arendamisele, eesmärgiga saavutada aastaringse sihtkoha positsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles