Kiikujad võistlesid Pärnumaa medalitele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiikingus on edukad adrenaliini vajavad atleetlikud noored, kellel puudub kõrgusekartus.
Kiikingus on edukad adrenaliini vajavad atleetlikud noored, kellel puudub kõrgusekartus. Foto: Eva Renter/Postimees

Pärnumaa lahtistel kiikingu meistrivõistlustel Rannapargis võitis meeste konkurentsis 6.98ga esikoha Ants Tamme Eidaperest, teiseks tuli Aigar Hansen Vändrast (6.68) ja kolmanda koha sai tallinlane Indrek Kiis 6.43ga.

Naiste võistlusel teenis pealinna piiga Anna-Maria Sepp 5.23ga ülekaalukalt meistrikulla, hõbemedali vääriliselt kiikus Nele Reial Tartust (4.03) ja pronks kuulus Piia Mättikule Pärnust 3.40ga.

Kuni 16aastaste noormeeste võistlusel oli 4.83ga parim pärnakas Kristofer Paulberg. Võitja kaaslinlane Erni Retnik tuli teiseks (4.03) ja kolmanda koha sai Timo Saaliste Harjumaalt (3.90).

"Ants Tamme 6.98 meetrit on Pärnumaa meistrivõistluste rekord," kommenteeris võitja saavutust võistluste peakohtunik Ado Kosk. "Väliskülalistest oli edukaim Sloveenia vasaraheiterekordi 67.08 omanik Matej Glivar, kes viis Pärnus oma riigi kiikingu tippmargi 6.03ni."

2004. aastal Haapsalus kiikus tallinlane Andrus Aadamäe üle võlli seitsme meetri ja kahe sentimeetri pikkuste aisadega kiigega ja see tulemus kanti Guinnessi rekordite raamatusse. Pärnu sportlase Argo Linnamäe isiklik rekord jääb tipptulemusele alla vaid ühe sentimeetriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles