Pisikese rändkrabi sõnum

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Eelmisel teisipäeval tõid Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi spetsialistid Elmar Talbonen ja Eerik Kurs Pärnu jõest välja kolm seirevõrgujada, millest leidsid tavapäraste kalade kõrvalt ühe võõrliigi esindaja, kes siinkandis end kenasti sisse seadnud. Kõnealune immigrant oli harilik rändkrabi ehk Harrise mudakrabi (Rhithropanopeus harrisi).

Kolleeg Tõnu Kann, kes jõe seiramisest uudise kirjutas, tõi umbes kaheeurose mündi suuruse krabilise toimetusse, kus ta elas ühe päeva veega täidetud kohvitassis, meeleolu ja kodust tunnet loomas üks kivi ja üks väike savist karu.

Järgmisel päeval majutas Tõnu külalise suuremasse karpi, täites selle jõevee ja mudaga, et tal veelgi kodusem oleks, sest jõkke tagasi, kuigi võõrliik on seal viimase kolme-nelja aasta jooksul oma koha toiduahelas kätte võidelnud, teda ometi viia ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles