Juhtkiri: Olev Siinmaa, inimene ja kuju

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu linnavalitsus kuulutas eilsel istungil välja ideekonkursi leidmaks võimalikult väärikas mõte, kuidas Pärnu legendaarse linnaarhitekti Olev Siinmaa mälestust linnapildis mälestusmärgi ja kõige selle juurde kuuluvaga jäädvustada.

Linnavalitsuse eilne otsus ideekonkurss välja kuulutada (täpsuse huvides olgu öeldud, et konkursi ametlik algus on 20. juunil, kuid mõtlema võib juba praegu hakata) on loomulik jätk Pärnu linnavolikogu maikuisele otsusele, millega anti linnavalitsusele nõusolek kulutada Siinmaa mälestusmärgi rajamiseks 2015.–2016. aastal 70 000 eurot.

Siinmaa mälestusmärgi asukoht on paika pandud ja see sai päris loogiline. Vallikäärus, vabaõhulava juures ja vaatega nii Siinmaa kunagisele kodumajale, vallikraavile kui Tallinna väravale on sellele hea paik, seda enam, et see haakub, kuigi väikse jõnksuga, Rüütli tänaval paikneva Johann Voldemar Jannsenit kujutava skulptuuriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles