Fideofest tähistab juubeliaastat

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julien Beckeri filmis “22:22” (Luksemburg 2013) ei õnnestu peategelasel kuidagi oma kontorist lahkuda ja tundub, et ajaga toimub midagi imelikku.
Julien Beckeri filmis “22:22” (Luksemburg 2013) ei õnnestu peategelasel kuidagi oma kontorist lahkuda ja tundub, et ajaga toimub midagi imelikku. Foto: Fideofest

Kahekümne aasta juubelit tähistav Pärnu filmi- ja videofestival ehk Fideofest kestab tänavu tavapärasest kauem ning filmidest, installatsioonidest ja loengutest saab osa aasta lõpuni.

Fideofesti filmiprogramme näidatakse juunikuus kolmel neljapäeval Pärnu muuseumis, juulis saab uudistada interaktiivset installatsiooni – 3D nõelasilmkaamerat ehk camera obscura’t – Pärnu rannas ning festivali eriprogramm linastub 16. augustil Augustiunetuse festivalil.

Sügisel on oodata kohtumisi tuntud Eesti näitlejate ja režissööridega. Fideofestile saadeti tänavu ligikaudu sada tehnilise teostuse ja žanrilise mitmekesisuse poolest väga erinevat filmi. Publik saab näha nii armastus- kui õudusfilme ja filme sotsiaalsetel teemadel, mõni filmitegija on oma mõtete väljendamiseks kasutanud anima- või nukufilmi keelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles