Perefirma väärtustab Samliku kooli lugu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samlikul koolis käimiseks lastele ehitatud rippsild ühendab kahte küla, räägivad Merike ja Indrek Bachman.
Samlikul koolis käimiseks lastele ehitatud rippsild ühendab kahte küla, räägivad Merike ja Indrek Bachman. Foto: Urmas Luik

Pärnu jõe maalilisele kaldale 80 aastat tagasi ehitatud Samliku koolimajale annab uue sisu noor pere, kes korraldab loodus- ja kanuumatku ning on sisustanud ajalootoa.

Maakonnakeskusest veidi üle 60 kilomeetri kaugusel Samlikul vastu Järvamaa piiri peavad pealinnast tulnud Merike ja Indrek Bachman pereettevõttena matkamaja. Kumbki ei ole kohalik, aga mõlemad on erialainimesed: Merike on lõpetanud Tartus maaülikoolis loodusturismi eriala ja Indrek õpib Luua metsanduskoolis loodusretkede juhiks.

Teooria praktikasse viimist alustas Merike ajalootoa sisustamisest. Siin on vana koolipink, endisaegsed õpikud, tindi- ja liimipotid, suur mall ja sirklid, millega matemaatikatunnis õpetaja tahvlile ringe vedas. Seinal ripuvad Koidula, Jakobsoni ja Kitzbergi laiades pruunides puitraamides fotosuurendused ning keskealistele tuttav Lenini standardpilt, mis pidi rippuma igas koolimajas nähtavaimal kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles