Abilinnapea kuulutas Pärnu Eesti jalgpallipealinnaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte jalgpallurite paraadi ees sammus lustakaid lugusid mängiv Pärnu noorte puhkpilliorkester.
Noorte jalgpallurite paraadi ees sammus lustakaid lugusid mängiv Pärnu noorte puhkpilliorkester. Foto: Tõnis Kukk

Neljapäeval seitsmel vutiväljakul alanud ja homme Kalevi staadionil finaalmängudega lõppev noorteturniir "Pärnu Summer Cup" avati paraadi ja meeleoluka kontserdiga.

Kuue riigi jalgpallurite lustaka rongkäiku ees läbi linna Port Arturi ja Pärnu Keskuse vahelisele väljakule marssis Pärnu noorte puhkpilliorkester.

Pillimeeste ja -naiste järel sammusid turniiri korraldajaklubi, Vapruse au kaitsvad poisid, Pärnu jalgpalliklubi noored vutimehed ja jalgpallitüdrukud ning kodulinna kalevlased.

Pärnakate kannul jõudsid turniiri avatseremooniale uhkelt lippe lehvitades teiste Eesti linnade meeskonnad.

Seejärel saabusid peopaika kümnete Soome klubide sportlased, Venemaa esindajad, leedukad, lätlased ja Ukraina kollasinist lippu kõrgel hoidvad vutipoisid ning nende treenerid.

"Soovin väga, et te kõik saaksite Pärnu turniirilt võite," tervitas ligi 1500 noort jalgpallurit Pärnu maavanem Andres Metsoja. "Kui oskate ka kaotatud mängust õppust võtta, olete igal juhul võitjad. Tundke rõõmu suvest ja leidke aega, et nautida meie kaunist linna."

Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius rõhutas oma sõnavõtus, et suvepealinn tunneb suurt uhkust, võõrustades nii palju külalisi. "Pärnu on suvepealinn, hiljuti teenisime jalgrattapealinna tiitli ja nüüd julgen teile kinnitada, et neljal päeval võime kanda Eesti jalgpallipealinna nimetust," kõneles Kosenkranius.

Viimasena sõna võtnud turniiri peakohtunik Jüri Saar kutsus noori sportlasi üles ausalt mängima.

"Jalgpall on maailma kõige ilusam mäng, kuid teil on võimalus see veel kaunimaks muuta," ütles Saar. "Selleks on vaja, et tunneksite mängust rõõmu, austaksite reegleid ja peaksite ühtviisi lugu nii oma võistkonna liikmetest kui vastasmängijatest."

Jalgpalliturniiri "Summer Cup 2010" meeleoluka avapeo lõpetasid kodulinna tantsutüdrukute kelmikad etteasted.

Eile hilisõhtuks olid lõppenud kõigi kaheksa vanuseklassi alagrupimängud ja täna hommikul jätkub turniir play-off'idega.

Kell 19 algab rannaliival turniiri korraldajate, võistkondade treenerite ja esindajate miniturniir.

Jalgpalli maailmameistrivõistluste veerandfinaalmänge saavad noored vaadata nii Pärnu jahtklubisse kui Strandi hotelli üles seatud suurel ekraanil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles