Juhtkiri: Riigimaja ja raiskamine

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Kui eilses Pärnu Postimehes saime kirjutada, et vähehaaval on käima läinud Endla teatri juurde uue maja ehitamine, mis muudab konkreetsemaks ja loodetavasti sisukamaks ning uudsemaks Rüütli tänava, siis seekord on põhjust selle kava kõrvale panna teine, mis on enam-vähem samasuguses järgus ja peaks samuti kesklinna ilmet muutma. Jutt on Pärnu kutsekeskkooli kunagisest kinnistust Aia ja Pika tänava nurgal, kuhu Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsil on kavas ehitada riigimaja.

Kontseptsioonina on riigimaja mõte lihtne. Ühe katuse alla peaksid kolima võimalikult paljud Pärnu riigiasutused või nende siinsed osakonnad. Juttu on olnud maavalitsusest, keskkonnainspektsioonist, põllumajandusministeeriumi ametkondadest ning maksu- ja tolliametist. Riigi kohalolek Pärnus hõlmab 44 kontorit, mis asuvad 23 aadressil. Pärnusse riigimaja loomise mõte pole uus. 2012. aastal kirjutas sellest Pärnu Postimehe veergudel Pärnu linnapea Toomas Kivimägi, kuigi nägi selle asukohana ette lähitulevikus tühjaks jäävat politseimaja.

Asukohavalik on muutunud, kuid mõte samaks jäänud ja abilinnapea Romek Kosenkranius kinnitas Rahvusringhäälingule, et Pärnu linnavalitsusele on riigiasutusi koondava hoone loomine väga meelt mööda, sest ollakse mures kesklinna arengu pärast ning sellised hooned ja asutused tulevad kesklinna arengule kasuks. Tõepoolest, kunagise kutsekooli Aia tänava poolne fassaad on kole ja kesklinna sobimatu, uus ja nüüdisaegne ehitis kulub sinna ära küll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles