Video- ja valgusetendus pärnakatelt Vallikäärus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk eelmisest etendusest.
Hetk eelmisest etendusest. Foto: Ants Liigus

Täna ja homme õhtul enne südaööd saab Watergate’i veefestivali raames Vallikäärus näha pärnakate loodud omanäolist 3D-videoprojektsioonetendust, kus on ühendatud kunst ja tänapäevased tehnilised võimalused, etendusse on kaasatud lihast ja luust inimesed, pürotehnika ja jahid.

Etenduse produtsendi Anneli Lepa sõnade järgi tähendab 3D-videoprojektsioon ehk mapping kunstilise video loomist hoonetele ja muudele pindadele nii, et need muutuvad elavaks valguslahenduse, värvide ja liikumise kaudu.

“Vallikääru etenduse eesmärk on huvitaval viisil tutvustada Pärnu ja Eesti ajalugu. Ettevõtmine on ainulaadne juba selle poolest, et peale video on etendusse kaasatud päris inimesed, Pärnu jahtklubi liikmed jahtidega. Pilt kuvatakse Vallikääru muldvallidele ja ei puudu eriefektidki,” avas Lepp ettevõtmise telgitaguseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles