Kivide horoskoop

, kivi- ja soolaterapeut, kinesioloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Kõige tähtsamad kivid Vähi (22.06 - 22.07) tähtkujus astroloogia ja vana maameditsiini järgi.

Astroloogia - aventuriin

Aventuriin on rohelist, oranþi kuni punast või sinist (sinine kvarts) värvi kivi. Ta on üks armastatuimaid ehte- ja dekoratiivkive ning raviva toimega.

Tervendav toime: aventuriin suurendab eneseteadvust ja individuaalsust ja viib oma unistuste täitumise suunas. Kehaliselt soodustab aventuriin rasvadest vabanemist ja aitab ennetada arteroskleroosi ja südameinfarkti, leevendab valusid, põletikke, päikesekiirgusest tingitud kahjustusi, allergiat ja nahaprobleeme.

Roheline aventuriin: aitab närvilisuse, stressi ja unehäirete korral, aitab muredel ja kriise tekitavatel mõtetel minna lasta, ennetab südameinfarkti ja skleroosi, leevendab põletikke, päikesepistet ja -põletust ning nahaprobleeme.

Oranž aventuriin: aitab saavutada pingevaba meeleolu, ergutab oma unistuste järgi elama, soodustab vereloomet, soojendab ja elavdab tundetudi kehapiirkondi, tugevdab maksa.

Punane aventuriin: sisendab enesekindlust, aitab oma eesmärkideni jõuda, ergutab närve ja vereringet, suurendab potentsi.

Kasutamine: aventuriini võib pikka aega kehakontaktis kanda, akuutsetel juhtudel asetada otse ravitavale kohale. Päikesepiste ja -põletuse puhul aitab lebamine aventuriini tükkidest moodustatud ringis. Temast saab valmistada ravijooki, mida kõlbab kasutada nii sees- kui välispidiselt, näiteks akne korral. Samuti võib selle lahusega leevendada sääsehammustusi (soovitav oleks hoida kivi enne lahuse pealemäärimist selles paar-kolm tundi). Kivi tohib jättagi ravi lõpuni lahusesse, arvestades, et kui kivi seisab lahuses pikka aega, pole see enam joogikõlblik.

Puhastamine: maha laadida külma jooksva vee all, asetada kuuvalguse kätte laadima. Puhastamiseks võib kasutada mäekristalldruusi või selleks sobivaid ahhaatplaate.

Pikaajalisel kasutamisel tuleks kivi puhastada nädala-paari nädala tagant.

Vana maameditsiin: roosakvarts

Roosakvarts on läbikumav roosat värvi kivi. Kuulub levinumate ehte- ja ravitoimega kivide hulka.

Tervendav toime: roosakvarts tugevdab emotsionaalset tundlikkust, ühtsustunnet, armastusvõimet, südamejõudu ja romantikat. Ta hoiab inimest jalgupidi maa peal. Samal ajal edendab see kivi harmoonilist kooselu.

Roosakvarts harmoniseerib südame rütmi ja tugevdab südant, ergutab naha verevarustust, aitab vere- ja suguorganite haiguste ning seksuaalsete raskuste korral.

Kasutamine: võib kanda pika aja jooksul nahakontaktis, samuti võib temast valmistada kiviessentsi või asetada toorkivina tuppa. Roosakvartsist valmistatud kiviring mõjub lõõgastavalt.

Puhastamine: maha laadida külma jooksva vee all, asetada päikesevalguse kätte laadima. Puhastamiseks võib kasutada ka mäekristalldruusi või sobivaid ahhaatplaate. Pikka aega tarvitamisel puhastada nädala-kahe järel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles