Kolliksel on jaanipäeval varane kartul laual

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Varast kapsast, brokolit ja lillkapsast võib võtta otse põllult ja patta panna või toorelt hammustada – pole hirmu, et neid on pritsitud, sest varaste kultuuride puhul umbrohumürki ei kasutata, ütlevad Eha ja Roland Liesment.
Varast kapsast, brokolit ja lillkapsast võib võtta otse põllult ja patta panna või toorelt hammustada – pole hirmu, et neid on pritsitud, sest varaste kultuuride puhul umbrohumürki ei kasutata, ütlevad Eha ja Roland Liesment. Foto: Urmas Luik

Kollikse talu on Surju valla ainus, mille peremees ja perenaine üksnes aiandusega end ära elatavad: Eha ja Roland Liesment on kindlad, et jaanipäeval saab nende põllult noppida juba värsket kartulit.

“Kodumaine värske kartul, mis juuni alguses turul müügil, on kasvuhoonekartul,” märgib Roland asjalikult ja lisab, et ega tegelikult linnainimene kartulisortidest eriti midagi tea. Tänavuse kartulisaagi päästis vihm, on Roland kindel. Kuivaga jääks see peeneks ja pakataks, pakub ta.

Puhtus ja kord

Märksõnad

Tagasi üles