Prügiina näitab Vallikääru aasal risustajaile keelt

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skulptor Rait Pärja loodud Prügiina on otsekui tõestus sellele, et kunst võib olla kõikjal, isegi prügis. Ent kunstnik pole mitte see, kes pudeli või paberi maha viskab, vaid see, kes sellest midagi loob, näiteks prügikäitlejad.
Skulptor Rait Pärja loodud Prügiina on otsekui tõestus sellele, et kunst võib olla kõikjal, isegi prügis. Ent kunstnik pole mitte see, kes pudeli või paberi maha viskab, vaid see, kes sellest midagi loob, näiteks prügikäitlejad. Foto: Ants Liigus

Skulptor Rait Pärg vormis Pärnu rannast kokku korjatud prügist draakoni moodi tegelase, kes seisab nüüd eile avatud Pärnu veepäevade raames nagu tumm etteheide Pärnu Vallikääru aasal.

Oskuslikult on Pärg ära kasutanud kõik, mis on inimkätest pudenenud ja meri rannale kandnud. Alustades tühjadest pudelitest ja purkidest, lõpetades vana, ilmselt hüljeste küttimiseks kasutatud püssiga. Vahele hulk jalanõusid, jupikesi kalavõrgust, rõivaid ja muud.

Prügiina loomisest üle jäänud sodist püstitas Pärg aga eluka nina alla prügialtari. “Jah, siia võib prügi tuua küll, no aga mitte väga palju,” märkis ta kõhklevalt. Väga kõhklevalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles