Lähkmal lüüakse tantsu oma pilli järgi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surju vallavanem Jaanus Männik harrastab viiulimängu lapsest peale, kuid harjutas kontserdi eel hoolega.
Surju vallavanem Jaanus Männik harrastab viiulimängu lapsest peale, kuid harjutas kontserdi eel hoolega. Foto: Ants Liigus

Lähkma külamaja tubades ja õues harjutasid rahvamuusikapäeva eel pillimängijad, veidi ärevil, et kohatult niiske jaaniilm jätaks nende esimese ühiskontseri eel kandled, kitarrid, viiulid häälde.

Veerandsaja elanikuga Lähkma ja niisama suurest Saunametsa külast ning vallakeskusest Surjust käisid talv läbi tihedamini ja kevadel veidi harvemini suured ja väiksed huvilised endises metskonnamajas ning harjutasid juhendajate Ave Kartau, Kristiina Välja ja Tauno Tammese käe all kuulmise järgi pillimängu. Suurpäev 1901. aastal Lähkma jõe kaldale metsahärrale ehitatud maja juures saabus võidupüha künnisel.

“Küla pealt on tulnud selliseid pillimehi, kellest ei teadnud, et tal pill on, veel vähem, et ta seda mängib,” jagas ettevõtmise rõõmu MTÜ Lähkma-Saunametsa juhatuse liige Kadri-Aija Viik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles