Rootsi valib sügisel

, Stockholm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rootsil on sügisel ees üldvalimised. Avalikkuses on levinud arusaam, et praeguse parempoolse koalitsioonivalitsuse erakonnad kaotavad poolehoidjaid. Seega on tõenäoline, et peaminister Fredrik Reinfeldti valitsus sügisel kukub. Mis muutub uue valitsuse moodustamise järel Rootsi välispoliitikas?

Kuigi valimised Rootsis võidab suure tõenäosusega praegune opositsioon, tekib valitsuse moodustamisel sotsiaaldemokraatidel raskusi, kuna opositsiooniparteide poliitikas on suuri erinevusi just majanduse ja julgeolekupoliitika küsimustes. Sellist peadpööritavat edu, et nad võiksid valitsuse päris üksinda moodustada, sotsidel oodata muidugi ei ole.

Kuna sotsiaaldemokraadid valitsemiseks vajalikku enamust kokku ei korja, on nad juba nüüd sondeerinud pinda nii Rahva- kui Keskerakonna juures, kas ja millistel tingimustel oleksid nood nõus valitsuses osalema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles