Saarte esindajad kohtusid Saaremaal

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Eesti saarte kogu (EKS) pidas üldkogu Saaremaal. Pärnumaalt osalevad ESKi tegemistes Kihnu ja Manilaid. Läbivad teemad, mille üle sel korral tõsisemalt arutleti, olid ettevõtlus, turism ja energeetika.

Iga ESKi kohtumine on seotud saareelu puudutavate teemakohaste seminaridega. Avaseminaril osales ka siseminister Hanno Pevkur, kelle sõnumid osalejaid eriti ei rõõmustanud – ESKi tegevustoetus ja tegevsekretäri ametisse panek on kahtlane, kuid võimalik hea tahtmise korral kokku leppida saartega seotud omavalitsuste teenuse delegeerimisena; püsielanikega väikesaarte seaduse muutmine on sügisel väikesaarte komisjonis taas päevakorral, kuid pigem kärpimise kui täiustamise suunal.

Minister vastas esindajate küsimustele, mis näiteks käsitlesid Väike-Pakri lülitamist toetust saavate väikesaarte nimistusse. Pevkuril tuli tõdeda, et see on senini jäänud toppama tahtmatusest nimekirja muuta ja toetusraha ümber jagada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles