Häädemeeste vanas saunas avatakse eksootiline fotonäitus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste vanas saunas avatakse fotonäitus „Onu Antoni merereisid“.
Häädemeeste vanas saunas avatakse fotonäitus „Onu Antoni merereisid“. Foto: Erakogu

Häädemeeste vanas saunas avatakse sel pühapäeval fotonäitus „Onu Antoni merereisid“. Tegemist on kohaliku meremehe Anton Vaheri koju saadetud fotodega merereisidest aastatel 1938–1941. Peale meeskonnaliikmete ja laevaelu on üles võetud kohalikke inimesi, peatusi sadamates, väljasõite ja kohtumisi kohalike eestlastega.

Kogu fofokogu koosneb 300 pildist ja näitusele on välja valitud 24 fotot.

Anton Vaher sündis 1915. aastal Treimanis ja töötas paljudel laevadel. Fotokogus olevad pildid on valdavalt võetud laeval Kalarand. Fotokogu teeb veelgi väärtuslikumaks asjaolu, et kõik on varustatud kuupäevade ja kommentaaridega.

Anton Vaher hukkus teises maailmasõjas ja pildid jäid perekonnale. Näituse koostas Antoni õe tütretütar Eveli Loorents, kelle sõnutsi oli valikut 300 põnevast fotost teha väga keerukas. „Näituse avamisele võtan kaasa kogu fotoalbumi, mida huvilised saavad kohapeal uudistada,“ lubab Loorents.

Näitus oli esimest korda üleval tänavusel Põhja-Liivimaa festivalil Häädemeestel juuni alguses ja jääb avatuks Kabli päikeseloojangu festivali raames 3. augustini.

Päikeseloojangu festivali ajal korraldatatakse näitusi Häädemeeste vanas saunas teist aastat. Eelmisel aastal oli vanades ja mahajäetud saunaruumides Soome fotograafi Kenneth Mikko fotonäitus „Saunafilosoofia“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles