Andre-Kristopher Toomjõe võitis juunioride MMil kaks kulda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16aastane Pärnu noormees Andre-Kristopher Toomjõe on omaealiste konkurentsis võitnud neli MMi kulda.
16aastane Pärnu noormees Andre-Kristopher Toomjõe on omaealiste konkurentsis võitnud neli MMi kulda. Foto: Erakogu

Pärnu noormees Andre-Kristopher Toomjõe teenis Šveitsis Zürichis reketloni maailmameistrivõistlustel kuni 21aastaste konkurentsis esikoha nii üksik- kui paarismängus.


Omaealiste tiitlivõistlustel neljandat korda meistrikulla võitnud 16aastane Toomjõe alistas üksikmängu ülipõnevas finaalis endast viis aastat vanema sakslase Sebastian Mairi.

“Lauatennises juhtisin esimese poolaja järel 11:5 ja lõpuks panin oma paremuse 21:8 maksma,” kõneles Toomjõe. “Olin kindel, et sulgpalli võidan, kuid juhtus nii, et jäin poolte vahetuseks 5:11 kaotusseisu ja lõpuks sai vastane 21:15 võidu.”

Noore spordimehe sõnade järgi tekkis tal sulgpalli ebaedust mängukramp ja ühel oma tugevamal alal, squash’is suutis ta võita vastast tulemusega 21:16.

“Lootsin väga, et sakslane saab vähem punkte, kuid siiski võisin rahul olla, sest juhtisin finaalis enne tennisemängu piisava eduga,” meenutas Toomjõe. “Tiitlivõiduks oli mul vaja vaid seitset punkti. Olin kindel, et saan need punktid üpris kergelt kätte, aga nii ei läinud.”

Hea tennisist Mair haaras initsiatiivi ja läks mängu 19:3 juhtima. Ilmaselt hakkas võiduhirm meie poisi vastast kammitsema, sakslane tegi kaks tõrjeviga ja lasi Toomjõel kolm punkti teenida.

Seisul 21:6 lõppes mäng, aga et nelja ala kokkuvõttes olid mõlemad finalistid ühel pulgal, tuli kullavõitja selgitamiseks mängida veel ühele punktile.    

“Visati münti ja sakslane sai õiguse servida,” rääkis Toomjõe. “Minu õnneks tegi ta servivea ja kuna juhendi järgi teist servi ei lubatud, olingi võitnud finaali. Pärast mängu ei jõudnud ma kuidagi ära imestada, kuidas väga hea tennisist võib otsustavatel hetkedel nii hullusti krampi minna.”

Paarismängu turniiril otsustas varasematel võistlustel vanema vennaga koos mänginud ja tiitlivõite noppinud Andre-Kristopher valida paariliseks belglase Pietr de Bleeckere.

“Valik osutuks õigeks, alistasime alagrupis ja play-off’ides kõik vastased ning saime finaalis kindlalt jagu austerlastest,” ütles maailmameister. “Vend Ken-Kristjan on võitnud neli MMi kulda, nüüd jõudsin talle järele.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles