Juhtkiri: Sisu on põhiline

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Tiitel pole oluline, sisu on põhiline – selline võiks olla suvituslinna parima hooaja põhimõte. Pärnu kui Eesti suvepealinna tiitlit ei saa võimalikud teised pretendendid ohustada, sest see on registreeritud. Küll on võimalik astuda suvepealinna kannale omamaistele ja võõrsilt tulnud suvevõõrastele pakutava programmiga.

Tänavune suvi on juba jõudnud jätta mulje, et suvehooajal aktiviseeruvad rannikulinnad on sel aastal kuidagi eriliselt aktiivsed. Narva-Jõesuu on häälekalt kuulutanud oma ambitsioonidest asuda kunagisele silmapaistvale kohale Eesti suvituslinnade hulgas, suvekuudesse on panustanud tublisti Kuressaare ja Haapsalu.

Pärnakatel oli väike kahtlus, et pärast jaaniaega ja rahvusvahelisi hansapäevi võib linnal pingutusest hing kinni jääda, kuid see kartus on osutunud asjatuks.

Hansapäevade järgne aeg on tõestanud, et suveüritusi jätkub endiselt igale maitsele.

Ajal, mil linnavõim on suverammestuses, vajaksime inimest, kes jälgiks, mis üldse toimub suvituslinnades ja kuidas vastav informatsioon jõuab võimaliku tarbijani.

Suvemelu analüütiku töö oleks tänuväärne materjal sügiseseks võrdluseks, kuidas kuurortlinnad on suutnud ennast müüa.

Peale ürituste on kasulik võrrelda suveteenindust. Siinkohal tunnustab Pärnu Postimees neid ettevõtjaid, kes suveajal on näidanud üles paindlikkust oma äride lahtiolekuaegadega, et inimestel oleks õhtul rannast tulles veel kuhugi minna ja poodelda.

Pärnu Postimees on varemgi märkinud Pärnu teatud eelist, mis tuleneb meie suurusest, võrreldes Eesti teiste kuurortidega. Seetõttu oleme võimelised vastu võtma rohkem külastajaid, kuid ikka eeldusel, et Pärnul on sisu, mida pakkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles