Linnavalitsus laseb suiti varasemast kauem magada

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kord on maksma pandud: kesklinnas Õhtu-Vee tänavast Vanapargi tänavani ja ranna rajoonis tuleb suviti müügikohtades detsibelle ohjeldama hakata kella 23st ja reedel ning laupäeval keskööst. Mujal linna müügikohtades kellaajalisi piiranguid helidele ei ole.
Kord on maksma pandud: kesklinnas Õhtu-Vee tänavast Vanapargi tänavani ja ranna rajoonis tuleb suviti müügikohtades detsibelle ohjeldama hakata kella 23st ja reedel ning laupäeval keskööst. Mujal linna müügikohtades kellaajalisi piiranguid helidele ei ole. Foto: Urmas Luik

Pärnus hakkab 11. juulist kehtima linnavalitsuse korraldus ülemäärase müra ja valgusefektide kohta, mis reguleerib kesklinnas ja ranna rajoonis tänavakohvikutest kostva melu ja muusika valjust.

Pärnu linnavalitsus kinnitas 26. juuni korraldusega, et Pärnu kesklinnas ja ranna rajoonis lubatakse müra ja valgusefekte 15. maist 30. augustini pühapäeviti ja esmaspäevast neljapäevani kella 9–23. Reedeti ja laupäeviti lubatakse ranna rajooni ja kesklinna kohvikute terrassidel ja laiendustel valjemat muusikat hommikul kella üheksast keskööni.

Samal ajal ei luba riigikogus vastu võetud ja 1. juulil jõustunud korrakaitseseadus avalikes kohtades “teist isikut oluliselt häirivat müra või valgusefekte” terve ööpäeva jooksul. Mujal kui “avalikus kohas” on riik fikseerinud nn öörahu üldjuhul kella 22–6 ning reedeti ja laupäeviti keskööst kella seitsmeni hommikul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles